Hoeveel kan ik lenen voor hypotheek? Tips voor iedereen op huizenjacht!

hub      0

Hoeveel kan ik lenen voor hypotheek? Tips voor iedereen op huizenjacht!

Een hypotheek aan het zoeken? Dan heb je een woning op het oog? Leuke tijden die je tegemoet komen, zoveel is zeker. Maar vaak is er veel onzekerheid hoeveel je kan lenen voor een woning. Het is een groot bedrag dat je nodig hebt en je weet niet of je dat wel aankan. Dit artikel toont je enkele tips waarmee je snel kan berekenen hoeveel je kan lenen met een hypotheek. Ga snel aan de slag, zodat het huis niet verkocht raakt voor je neus.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Want als je je droomwoning hebt gevonden dan moet je snel te werk gaan. Iemand anders kan ook een bod doen en voor je het weet is de woning weg. Door enkele gegevens op te zoeken kan je zo uitrekenen hoeveel je kan lenen. Daarvoor heb je je huidige inkomsten en uitgaven nodig. Voor de berekening zijn vaste uitgaven zoals een lening en alimentatie belangrijk. Inkomsten uit loonverband of zelfstandige activiteit kunnen beide meetellen. Tel die dus goed op en trek daar de uitgaven vanaf. Hoeveel er dan nog overblijft, dat bedrag kan je dus lenen via een hypotheek.

Ook als je hiervoor informeert bij de bank zal je hetzelfde te horen krijgen. Je zal ook nog de vraag krijgen of er geld voorzien moet worden voor eventuele renovaties. En of er geld op het spaarboekje staat om de notaris kosten te betalen. Want heel vele banken verwachten dat je dit zelf kan betalen. En dat gaat vaak over een groot bedrag. Zo een 7% van de aankoopprijs zal je moeten betalen aan de notaris. Een huis kopen is dus een dure aangelegenheid, maar je krijgt er wel iets voor terug: een droomwoning.

Aangezien het over een groot bedrag gaat moet je verder kijken dan één bank. Er zijn er heel wat in ons land, het is dus de bedoeling dat je gaat vergelijken. Neem je gegevens overal mee en vraag na hoeveel je kan lenen met jouw inkomsten en uitgaven. Je krijgt een berekening die je direct een idee geeft. Vraag ook naar de voorwaarden over een schuldsaldo verzekering en andere verzekeringen. Dan weet je direct wat de kosten zijn van bij het begin. Want dat gaat ook over serieuze bedragen.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Een hypotheek aangaan is een serieus iets, je neemt er dus maar best je tijd voor uit. Informeer je zo goed mogelijk en vergelijk ook zo veel mogelijk banken. Durf in een gesprek te vermelden dat je een lager kostentarief wil omdat je een lage quotiteit hebt. Dan zullen de banken uit hun sloffen moeten schieten om je als klant aan hun te binden.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.