De schokkende waarheid: geld lenen op de zwarte lijst!

hub      0

De schokkende waarheid: geld lenen op de zwarte lijst!

Op de zwarte lijst staan: het is geen pretje. Dat wil zeggen dat je financiƫle problemen hebt, of hebt gehad en dat je in principe niet meer kan lenen. Als je betaalproblemen hebt naar een bank toe dan kom je op die lijst te staan. Niet onmiddellijk natuurlijk, maar na 3 maanden en enkele verwittigingen kom je op de lijst te staan. Maar je hebt nu toch opnieuw geld nodig via een lening, kan dat wel?

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Ook na die herinneringen zal de bank nog een poging doen om toch tot een oplossing te komen. Het kan zijn dat je tijdelijk zonder werk bent gevallen en dat je de afbetalingen even moest staken. Je bent pas aan de slag met een nieuwe job, dat kan je de bank melden en erbij zeggen dat je vanaf volgende maand wel terug kan betalen. Dat maakt al een groot verschil. Want als je dat niet zou doen dan kom je onherroepelijk op de zwarte lijst. En om er af te geraken, dat is ook lastig. Want het kan tot 10 jaar duren vooraleer ze je van de lijst kunnen halen. Alles hangt af van de aard van de problemen uiteraard.

Een lening aangaan als je op de zwarte lijst staat is mogelijk. Maar dan moet je de bank kunnen overtuigen dat je de nieuwe lening wel kan afbetalen. Het kan zijn dat je nog op de zwarte lijst staat maar dat al je schulden al voorbij zijn. Dat kan je ook aantonen met de nodige documentatie. Op die manier ziet de bank ook dat je geen schulden meer hebt en in principe terug een nieuwe lening kan aangaan. Overhandig dan enkele loonfiches zodat ze zien dat je voldoende inkomsten hebt om een bedrag te lenen.

Zij gaan dan berekenen hoeveel je kan lenen. Dat doen ze door je inkomsten en je uitgaven te bekijken. Ze trekken de uitgaven (leningen en alimentatie) van de inkomsten af. Wat er dan nog overblijft kan je uitgeven aan leningen. Van alle inkomsten samen kan je tot 1/3e uitgeven aan vaste kosten als leningen en alimentatie. Niet meer, en dat is voor elke bank hetzelfde. Die regel is in het leven geroepen om mensen net van de zwarte lijst te helpen. Anders zou je te veel geld lenen en niet meer alles kunnen afbetalen.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Denk dus altijd eerst goed na alvorens een lening aan te gaan. Dan kan je bekijken of je de lening wel nodig hebt en of je de afbetaling wel aankan. Maar als je toch snel geld nodig hebt, ook al sta je op de zwarte lijst, dan zijn er zeker mogelijkheden. Aarzel dan niet om via het internet op zoek te gaan en het aanbod van de banken te bekijken.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.