Hoeveel kan ik lenen? Ontdek het dankzij deze tips!

hub      0

Hoeveel kan ik lenen? Ontdek het dankzij deze tips!

Mensen die bij een bank langsgaan hebben vaak maar één vraag: hoeveel kan ik lenen? Infeite hoef je hiervoor niet naar een bankkantoor te gaan, je kan deze informatie ook op het internet opzoeken. Maar er is wel een vaste regel die alle banken hanteren. Deze regel is in het leven geroepen om mensen te beschermen zodat ze niet hun volledig inkomen zouden moeten uitgeven aan leningen. Je wil het niet meemaken dat je op de zwarte lijst terecht komt natuurlijk.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

De zwarte lijst, daar hoef je nog niet aan te denken. In de eerste plaats wil je weten hoeveel je kan lenen. Voor jou is dit belangrijk, maar ook voor de bank. Net daarom gaan ze eerst aan het rekenen als je een lening wenst aan te vragen. Ze hanteren hiervoor volgende regel: iedere klant kan tot 1/3e van zijn inkomsten spenderen aan vaste kosten als leningen en alimentatie. De rest van je geld moet je kunnen gebruiken voor boodschappen, facturen, hobby’s, energiefacturen, abonnementen, verzekeringen, auto onderhoud en de rest waar je je geld aan wil uitgeven. Er komen namelijk heel wat facturen op ons af elke maand en die moet je zien te kunnen betalen.

Met een of meerdere leningen heb je alweer wat minder geld om uit te geven en dat maakt het voor veel mensen een heuse klus om het einde van de maand te halen, op financieel vlak dan. Een lening loopt immers voor enkele jaren en je moet het geld maar zien te hebben natuurlijk. Elke maand gaat het automatisch van je rekening. Maar hoe moet je nu de berekening precies maken?

Neem alle gegevens van je inkomsten bij mekaar, daarvoor is een loonfiche voldoende. En neem daarnaast alle vaste uitgaven bij mekaar. Als er geen andere leningen of alimentatie loopt dan kan je die negeren uiteraard. Trek nu de uitgaven van de inkomsten. Het bedrag dat overblijft moet je dan vergelijken met 1/3e van je inkomsten. Hoeveel blijft er nog van over? Dat bedrag kan je dan uitgeven aan nog een lening. Maar nogmaals, als er geen andere leningen lopen, dan kan je het volledige stuk uitgeven aan leningen.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Nu je weet hoeveel je kan lenen kan je de banken opzoeken om te bekijken hoeveel een lening je maandelijks zal kosten. Met een lening simulatie via de website van de bank heb je dat zo voor mekaar. Daar moet je alleen maar een bedrag in te voeren en het aantal maanden te kiezen voor de afbetaling uit te voeren. Met die gegevens heb je al een resultaat voor je staan en weet je hoeveel je maandelijks moet afbetalen.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.