Wat kan ik lenen? Dankzij deze tips weet je het meteen!

hub      0

Wat kan ik lenen? Dankzij deze tips weet je het meteen!

Iemand die op zoek is naar een lening heeft vaak een logische eerste vraag: wat kan ik lenen? Het bedrag dat een bank je toelaat om te lenen, hoeveel is dat precies. Dit artikel legt je alles haarfijn uit zodat je precies weet hoeveel je kan lenen bij een bank. We lenen trouwens voor eender wat, een woning, auto een reis, studies, verbouwingen en ga zo maar door. De banken hebben de nodige diensten klaar om ons te voorzien van eender welk bedrag. Maar aan welke kostprijs is dat? Hoeveel moet je uiteindelijk terugbetalen aan de bank? Ook dat is interessant om te weten.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Een lening aangaan is tegenwoordig makkelijk in orde te maken via het internet. Je kan alle banken via hun eigen website vinden en alle informatie lezen over hun diensten. Handig is dat en we besparen er heel wat tijd mee. Ga daarom op zoek naar enkele banken via het internet en voer een lening simulatie uit om te bekijken hoeveel een lening je zal kosten. Want banken rekenen kosten aan voor al hun diensten die ze hebben, dus ook voor een lening. Maar ook voor je bankkaart, zichtrekening en dergelijke meer zullen ze jaarlijks kosten aanrekenen. Een simulatie laat je tot op de cent zien hoeveel een lening je maandelijks zal kosten.

Heb je een bedrag in gedachten dat je wil lenen? Voer dat dan in en kies een termijn voor de afbetaling. Je hebt al meteen een resultaat. Kijk dan ook goed naar het kostenpercentage (JKP) dat erbij vermeld staat. Op die manier heb je direct een idee van de hoogte van de kosten en kan je gaan vergelijken met andere banken. Het JKP kan immers verschillen van bank tot bank, dus het loont de moeite om zoveel mogelijk banken te vergelijken en op zoek te gaan naar de beste voorwaarden.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Maar hoe weet je nu hoeveel je kan lenen? Voor een bank is het belangrijk om de inkomsten en uitgaven te bekijken bij elke aanvraag van een klant. Dus neem je inkomsten er even bij een ook de vaste uitgaven. Voor vaste uitgaven zijn belangrijk: andere lopende leningen en alimentatie die je eventueel moet betalen. Een loonbrief zal ook duidelijk maken hoeveel je netto inkomen is per maand. En een bank laat elke klant toe om ongeveer 1/3 van zijn inkomsten uit te geven aan alle vaste kosten (leningen en alimentatie) samen. Dus neem het netto bedrag van je inkomen en trek daar de huidige vaste uitgaven vanaf. Hoeveel heb je nog over? Dat bedrag kan je nog spenderen aan een lening. Heb je geen vaste uitgaven? Dan heb je nog meer vrijheid en kan je ook nog meer lenen.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.