Hoeveel geld kan ik lenen? Dit is het antwoord!

hub      0

Hoeveel geld kan ik lenen? Dit is het antwoord!

Stel je jezelf de vraag: hoeveel geld kan ik lenen? Een terechte vraag en in dit artikel krijg je daar een antwoord op. De oplossing is dat je dit gewoon zelf kan uitrekenen. Geen moeilijke wiskundige oefeningen, maar wel een eenvoudige rekensom. Je hoeft er dus ook niet voor naar een bank om van iemand het te horen. Zij kunnen het wel voor je doen, maar als je dit liever vanuit huis doet dan kan dit artikel verder lezen.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Ten eerste moet je goed weten dat banken kosten aanrekenen voor een dienst zoals een lening. Hoeveel die kosten zijn hangt af van de soort lening, hoeveel je leent en wat de termijn is van afbetaling. Als je informeert naar een lening, kijk dan steeds goed naar het JKP. Die afkorting staat voor jaarlijks kosten percentage en geeft een eerste indicatie. Om precies te weten hoeveel een lening je zal kosten moet je een lening simulatie uitvoeren. Dat kan je doen via de website van de bank en is volledig gratis en vrijblijvend. Je krijgt direct resultaat te zien dat tot op de cent juist is.

De tweede stap is het bekijken van alle resultaten. Welke bank heeft de beste voorwaarden en dus de laagste kosten voor een lening? Dat is in principe de bank waar je de lening moet aanvragen. Dan betaal je minder af en betaal je ook minder kosten. En het vergelijken kan je makkelijk vanuit je eigen huis doen. Geen verre verplaatsingen dus en je bent er zo vanaf.

Het spreekt voor zich dat een bank je niet zomaar het geld zal geven. Je hebt bewijzen nodig waarmee je aantoont dat je de lening volledig kan terugbetalen. Dat kan door middel van een vast loon als werknemer of zelfstandige. Loonfiches of boekhouding documenten zijn hiervoor voldoende om dat te bewijzen. Daar staat je netto loon of winst per maand op vermeld. Ook de uitgaven zijn belangrijk. Want zo is voor een bank belangrijk om te weten of je nog andere lopende leningen hebt en/ of alimentatie te betalen. Elke klant kan bij een bank tot 1/3e van zijn inkomen spenderen aan die vaste kosten. Heb je dus nog andere leningen dan moet je die in de berekening meetellen. Neem dan al je inkomsten samen en trek daar de vaste kosten van af. Het bedrag dat overblijft kan je spenderen aan een nieuwe lening.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Heb je geen andere leningen of alimentatie dan heb je nog meer vrijheid en kan je ook meer lenen. De uiteindelijke beslissing ligt altijd bij de bank. Het kan zijn dat je geen leningen hebt, maar nog maar net een halftijdse job hebt, dat kan een te groot risico zijn voor de bank. Maar probeer meerdere banken, dat is de boodschap.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.