Geld lenen kost geld – maar hoeveel dan precies?

hub      0

Geld lenen kost geld – maar hoeveel dan precies?

Inderdaad, een belangrijke regel als je op zoek bent naar geld via een lening: geld lenen kost geld. Je ziet het op elke reclame van een bank staan, via de kranten, het internet, op tv en langs de weg. Ze willen het bij de mensen kenbaar maken dat een bank bovenop het terug te betalen kapitaal ook nog een kost zal aanrekenen. Wat uiteraard logisch is, want ze willen iets in ruil voor de dienst die ze je verlenen.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Als je zou gaan informeren bij een bankkantoor in de buurt dan kan je zoveel informatie krijgen als je maar wil en je hoeft er niet voor te betalen. Het is pas als je effectief een dienst aanvraagt dat je hiervoor kosten moet op betalen. Dit is dan maandelijks of jaarlijks een extra bedrag dat er bovenop komt. Ook voor je bankkaarten en zichtrekening betaal je kosten. Er zijn banken die goedkoper zijn op dat vlak, of zelfs gratis bankkaarten uitgeven. En dat is net het verschil dat voor jou belangrijk is. Het is gewoon mogelijk om een lening aan te vragen bij de bank waar die kosten het laagst zijn.

Om dat uit te rekenen kan je naar een website van een bank surfen. Daar heb je de mogelijkheid om een lening te simuleren. Hiermee bereken je hoeveel een lening je maandelijks zal kosten. En als je goed kijkt zie je het kostentarief er ook bij vermeld staan. Dat is een bank trouwens verplicht te doen, om bij elke informatie alles duidelijk te vermelden voor de klant. Het JKP of jaarlijks kosten percentage zie je ook steeds vermeld staan en dat is ook handig. Een eerste indicatie om te zien of het kostenpercentage hoog is of niet.

En die simulatie kan je bij elke website van een bank doen. Het kost je niet en is vrijblijvend. Je hoeft dus niet in te gaan op het voorstel. Je kan er zoveel doen als je maar zelf wenst. Doe dit dus zoveel mogelijk, alleen zo kan je lenen aan de beste voorwaarden. En zie je direct hoeveel een lening je zal kosten. Afbetalen moet je sowieso doen, daar kan je niet aan ontkomen. Maar je kan wel zelf bepalen bij welke bank je de lening afsluiten en hoeveel de kosten zullen zijn.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

De kosten liggen altijd vast, die zijn door de bank zo vastgelegd. Bij een woonlening is het niet enigszins mogelijk om te onderhandelen, omdat je dan met een zeer groot bedrag zit voor een lange termijn. Maar alle andere leningen zal de bank niet afwijken van hun kostenpercentages.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.