Dit zijn de risico’s als je geld leent van een particulier!

hub      0

Dit zijn de risico’s als je geld leent van een particulier!

Om geld te lenen kan je op twee plaatsen terecht. Bij een bank en bij een particulier. Normaal gezien zou je sneller bij een bank lenen dan bij een particulier. Zij hebben namelijk de diensten en de infrastructuur om je snel vooruit te helpen. Zelfs via het internet kan je tegenwoordig al een lening aanvragen. Makkelijk en snel geld op je rekening. Maar als een bank geen optie is, dan moet je je naar een particulier wenden. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Waar moet je op letten?

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Bij een bank heb je het voordeel dat alles duidelijk op papier staat. Je krijgt het geld en vanaf dan loopt de afbetaling. Een bank zal je ook niet zomaar een lening geven, want ze gaan eerst na of je wel een betrouwbare klant zal zijn. Ze berekenen het risico in elke klant. Dat moet zo laag mogelijk zijn en dat wil zeggen dat de klant dus een voltijdse job heeft en geen andere vaste kosten. Op die manier heb je voldoende budget vrij om maandelijks de lening te kunnen afbetalen. Dat is in principe een ding dat de particulier niet kan doen. Daarom moet alles goed op papier gezet worden.

Eventueel schakel je een notaris in om een duidelijke overeenkomst op te stellen. Op basis daarvan weet elke partij waar hij of zij aan toe is mocht er iets verkeerd gaan tijdens de afbetaling. Maar ook wat het kostenpercentage is en de termijn van afbetaling bijvoorbeeld. Al die details moeten goed genoteerd staan. Dit is er uiteraard om discussies te vermijden. Het is maar bij problemen dat de ene partij de andere zal aanspreken. Vaak gaat dat als er betaalproblemen zijn.

Maar zover hoeft het niet te komen natuurlijk. Hoe kan je nu makkelijk een particulier vinden die je geld wil lenen? Vaak is het iemand uit je eigen kennissenkring. Een vriend of familie die je wel wat geld wil lenen. Jullie bespreken de voorwaarden onderling en dan komt het op papier te staan. Het kosten percentage kan je ook zelf bespreken, dit hoeft niet hetzelfde te zijn dan bij een bank. Op die manier kan het voordeliger zijn om via een particulier te lenen dan via een bank.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Let er wel goed op dat er geen problemen ontstaan. Stel dat je geld leent van een goede vriend of familielid, dan wil je die band niet verbreken door betaalproblemen. Zorg dus dat je de lening volledig kan terugbetalen en dat je maandelijks op een vast tijdstip kan betalen. Alleen met goede afspraken hou je de bank in goede orde en kan je rekenen op een voordelige lening.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.