Geld lenen voor een auto, hoe pak je dat aan?

hub      0

Geld lenen voor een auto, hoe pak je dat aan?

Geld lenen voor een auto, het is niets nieuw, maar er zijn toch enkele zaken waar je op moet letten. Belgen lenen snel voor eender wat, maar voor een huis en een auto is het bijna vanzelfsprekend om te lenen. Het bedrag is daar vaak te hoog om het in een keer van je spaarrekening te halen. En daarom ga je best geld lenen voor een auto. Hoe je dat het snelst aanpakt, kan je in dit artikel achterhalen.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Bankkantoren bestaan nog en je zal er met iemand kunnen spreken in verband met een autolening, maar het neemt wel heel wat tijd in beslag. Dus veel beter en sneller is via het internet. Elke bank heeft toch een website waar je terecht kan voor uitleg over hun diensten en simulaties. Het simuleren van een lening kan handig zijn omdat je dan snel kan zien hoeveel een autolening je zal kosten per maand. Al wat je moet doen is een bedrag invoeren dat je wil lenen en de termijn kiezen om de afbetaling uit te voeren.

Met die gegevens heb je al snel een resultaat, welke dus een bedrag is dat je maandelijks aan de bank moet betalen. Om nu aan de beste voorwaarden te kunnen lenen moet je de banken vergelijken. Want op vlak van kosten kunnen er nogal verschillen zijn en dat kan in jouw voordeel zijn. Hoe minder je moet afbetalen, hoe interessanter natuurlijk. Let dan ook goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat kan al een eerste indicatie zijn van de hoogte van de kosten.

De bank waar je de laagste kosten moet betalen is op zich het interessantst voorstel. Daarmee kan je dus aan de slag en de autolening aanvragen. Uiteraard wil de bank eerst garanties van jouw kant. Je hebt een vaste job nodig en geen zware vaste uitgaven. Daartoe behoren andere lopende leningen en alimentatie. Alles wat wel van toepassing is moet je overhandigen aan de bank. Zij zullen dan de nodige berekeningen uitvoeren. Elke klant kan tot ongeveer 1/3e van zijn inkomen spenderen aan al die vaste kosten samen. Er moet nog voldoende geld zijn om maandelijks andere facturen, boodschappen, abonnementen, verzekeringen en dergelijke meer te betalen.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Denk dus niet dat een bank een autolening zomaar zal geven. Ook als je met je partner leent moet hij/ zij alle persoonlijke en financiƫle gegevens doorsturen naar de bank. Met twee lenen is wel interessanter omdat het inkomen dan stijgt. Ben je alleen en heb je geen andere vaste kosten maar wel een vast inkomen, dan zou er in principe ook geen probleem mogen zijn.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.