Lenen als particulier? Opgelet! Iedereen vergeet deze risico’s!

hub      0

Lenen als particulier? Opgelet! Iedereen vergeet deze risico’s!

Tegenwoordig hoor en lees je vaak de slogan ‘geld lenen kost ook geld’, zeker als je bij een bank informeert voor een lening. Het is om mensen te waarschuwen dat er kosten bovenop een lening komen. Je leent een bepaald bedrag en dat moet je afbetalen, daarbovenop heb je dus nog een bedrag erbij. Hoeveel dat precies is hangt van de soort lening af, het bedrag dat je leent en de termijn van afbetaling. Een andere optie waarvoor veel mensen kiezen is particulier lenen. Dan leen je van een persoon in plaats van een bank en kan je ook over een bedrag beschikken. Er komen echter wel wat zaken bij kijken waarvoor je toch moet opletten.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Zoals met wie je in zee gaat. Zowel voor jou als de ontlener zijn er hogere risico’s verbonden als je particulier geld leent. Wat als de betalingen niet meer lukken en de ontlener eist een oplossing. Of je komt een afgesproken bedrag overeen, maar de ontlener kan het niet aan je geven. Dan ontstaan er snel discussies en dat kan soms zover gaan dat je de particuliere optie opgeeft. Ook leen je dan soms van een vriend of familielid en dat kan voor ruzies zorgen. Denk dus goed na alvorens je deze stap zet.

Als je het toch doet, spreek dan samen af om een notaris een overeenkomst te laten opstellen. Op die manier staat alles netjes neergeschreven en weet elke partij waar hij of zij aan toe is. Stel dat je een laattijdige betaling maakt, wat zijn de kosten die je er dan bovenop moet betalen. En wat zijn de kosten in het algemeen om het geld te lenen van een particulier. Als alles zwart op wit staat kan niemand nog iets betwisten en weet je allebei hoe de vork in de steel zit.

Op zich kan je dan eender welk bedrag lenen, als de ontlener zo kapitaalkrachtig is. Je hoeft dan niet meer naar een bank te gaan en daar te vergelijken. Let er wel goed op dat de kosten bij de particulier lager zijn dan bij een bank. Want als dat niet het geval is dan leen je beter bij een bank. Het is ook normaal dat een particulier je kosten zal aanrekenen als hij je geld leent.

Begin hier je zoektocht naar een lening!

Leen ook niet van iemand of aan iemand die je nog maar net kent. Je weet dan vaak niet hoe de persoon zal reageren bij problemen. Kies dus een goede vriend uit van wie je weet dat je op dezelfde golflengte zit. Het blijft een lastig iets, particulier lenen, maar het is wel een haalbare optie.

Leave a Reply

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

    Welkom bij onze leningsite! Wie alles wil weten over goedkoop lenen is bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook snel alle aanbiedingen op de markt vergelijken, en zo ontdekken wat de goedkoopste leningen van het moment zijn!

    Ontdek de goedkoopste leningen hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.